ONTSPANNING- / SPORTMASSAGE

Ontspanningsmassage is een massage waarbij lichaam en geest weer helemaal tot rust komen. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een positieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Ontspanningsmassage is voor iedereen.


Techniek
Bij ontspanningsmassage wordt gebruik gemaakt van bepaalde handgrepen zoals drukken, strijkingen en huidtechnieken waarbij het lichaam zich gaat ontspannen.


Toepassing
Ontspanningsmassage kan een mooie ondersteuning zijn van een therapeutisch proces bijvoorbeeld bij stressklachten, een burn-out, depressieve klachten enz. Ook bij spierspanningklachten zoals bepaalde vormen van hoofdpijn, nekklachten, en lage rugklachten kan een ontspanningsmassage effectief zijn.

Natuurlijk kunt u ook zonder duidelijke indicatie langskomen voor een ontspanningsmassage, want uzelf even complete rust gunnen is immers ook een goede reden


Sportmassage kan zowel bij sporters als bij niet-sporters van toepassing zijn. Heeft u spierpijn, vermoeide spieren, een stijve nek, vastzittende schouders, een pijnlijke rug of gevoelige armen of benen? Sportmassage vermindert de pijn en versnelt het herstel.


Techniek

De spieren worden tijdens een sportmassage in mijn praktijk in Uden door middel van strijkingen en knedingen onder handen genomen. Hierdoor verbetert de doorbloeding van het spierweefsel en worden afvalstoffen afgevoerd.


Toepassing

Voor sporters kan dat zijn na een training of wedstrijd, zodat u zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt. Als u geen sporter bent, is een sportmassage bij een pijnlijke rug, nek, schouders, benen en/of armen zeker een aanrader. Sportmassage kan zowel ter ontspanning als ter stimulering toegepast worden. Hierdoor is deze massage ook geschikt om de spieren in een optimale conditie te houden tijdens een trainingsvrije periode of ter stimulering voor een wedstrijd.