BINDWEEFSELMASSAGE

Bindweefselmassage is het laatste onderdeel van de Matrix-kleurentherapie behandeling. Het is een massage waarbij de laag tussen de huid en de spieren gemasseerd wordt. Het begint met het ‘lezen’ van de rug.


Techniek
In mijn praktijk in Uden onderzoek ik in welk gebied van de rug er sprake is van opgebouwde spanning. De gebieden in de rug staan in contact met de organen in het lichaam. Door de spanning in het bindweefsel op te heffen, worden blokkades opgeheven, de doorbloeding naar de organen verbetert en kunnen ook onderliggende klachten verholpen worden.


Doordat bij bindweefselmassage vaak een omschakeling van je lichaam plaatsvindt naar het parasympatische zenuwstelsel kunnen de geneeskrachten beter hun werk doen. Dit parasympatische zenuwstelsel is actief als we slapen en als we tot rust komen. Door een genezende prikkel te geven in de bindweefselzone met verhoogde spanning kan deze spanning in het bindweefsel weer verdwijnen. Hoewel extra gespannen huid- en spierzones vaak spontane klachten geven, zijn dergelijke bindweefselklachten voor de patiënt vaak niet direct voelbaar en moeten deze door onderzoek worden vastgesteld.


Toepassing
Met het verdwijnen van de spanning in het bindweefsel op de rug verdwijnen ook de orgaanklachten, de klachten aan de spieren, gewrichtskapsels, doorbloedingstoornissen enz., ofwel de klachten die de spanningszone veroorzaakten. Ook bij obstipatie of slaapproblemen kunnen door bindweefselmassage de klachten verdwijnen.