MATRIX-KLEURENTHERAPIE

Matrix-kleurentherapie richt zich op de energiebanen in het lichaam, de meridianen. Deze meridianen staan in contact met de verschillende organen in het lichaam. De behandeling begint met een intakegesprek, vervolgens een voedingsintolerantie test en daarna kijken we hoe de specifieke behandeling plaatsvindt. Het behandeltraject sluit met een bindweefselmassage.


Techniek
Door de reflexzones op de rug te lezen kunnen blokkades worden opgespoord. Door middel van stukjes plantaardig gekleurde zijde op de huid (op de accupunctuurpunten) aan te brengen kunnen deze meridianen beïnvloed worden. Een bepaalde kleur heeft dezelfde trilling als een bepaalde meridiaan en kan de energie in die meridiaan versterken en de functies van die meridiaan herstellen.


Toepassing
Als gevolg van deze behandeling krijgt het lichaam weer voldoende energie en kan zich beter beschermen tegen klachten en/of ziektes, bijv. bij slapeloosheid, reuma, artrose, rug- en schouderklachten, acne, buikpijn, darmklachten, onbegrepen klachten, voedselintoleranties, bedplassen, eczeem, migraine enz.


Achtergrond
Matrix-kleurentherapie is ontwikkeld door Willy Blokdijk. De opleiding Matrix-kleurentherapie van Instituut Blokdijk is een vierjarige opleiding op HBO-niveau, waarbij onder andere aandacht wordt besteed aan medische basiskennis, bindweefselmassage, reflexzones en meridianen. Deze opleiding heb ik in oktober 2016 succesvol afgerond. De opleiding is erkend door verschillende beroepsverenigingen en wordt door de meeste zorgverzekeraars grotendeels vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.